Over mij

Wat leuk dat je een bezoek brengt aan mijn website en geïnteresseerd bent in bosbaden. Mijn naam is Pauline en ik ben sinds kort gestart als bosbadgids in de regio Rotterdam. Afgelopen jaar heb ik het roer omgegooid. Na jaren werkzaam geweest te zijn als project engineer bij een offshore aannemer was het tijd om mijn hart te volgen.

Niet meer alleen maar de hele dag binnen zitten; maar meer naar buiten, het bos in, de natuur beleven en daarin mensen gidsen om weer in verbinding met de natuur te komen. Iets wat ik zelf helemaal kwijt was geraakt in een wereld die steeds technischer en afstandelijker wordt. Waarin iedereen 24/7 aan moet staan, waarin psychische druk, stress en burn-outs toenemen. 

Na zelf een bosbadsessie met een gids ervaren te hebben, ben ik de dag erna voor het eerst de natuur in gegaan zonder telefoon. Wat een geweldige ervaring was dat. De rest van de week heb ik een rust ervaren die ik lang niet meer had gevoeld. Toen wist ik het, dit wil ik gaan doen, dit wil ik uitdragen en zoveel mogelijk mensen laten ervaren en ben ik de opleiding gaan volgen bij de Forest Bathing Academy en mag ik mij nu een gecertificeerd Forest Bathing gids noemen.