Over mij

Wat leuk dat je een bezoek brengt aan mijn website en geïnteresseerd bent in bosbaden. Mijn naam is Pauline en ik ben sinds vorig jaar werkzaam als bosbadgids in de regio Rotterdam.

Niet meer alleen maar de hele dag binnen zitten; maar meer naar buiten, het bos in, de natuur beleven en daarin mensen gidsen om weer in verbinding met de natuur te komen. Iets wat ik zelf helemaal kwijt was geraakt in een wereld die steeds technischer en afstandelijker wordt. Waarin iedereen 24/7 aan moet staan, waarin psychische druk, stress en burn-outs toenemen. 

Na zelf een bosbadsessie met een gids ervaren te hebben, ben ik de dag erna voor het eerst de natuur in gegaan zonder telefoon. Wat een geweldige ervaring was dat. De rest van de week heb ik een rust ervaren die ik lang niet meer had gevoeld.

Toen wist ik het, dit wil ik gaan doen, dit wil ik uitdragen zodat andere mensen dit ook kunnen ervaren. Ik ben ik de opleiding tot bosbadgids gaan volgen bij de Forest Bathing Academy en mag mij nu een gecertificeerd Forest Bathing gids noemen.